Nyhetsbrev från Piratpartiet

Just nu åker jag runt i Sydsverige och träffar aktivister, efter att tidigare ha varit uppe i Norrland. Och det som slår mig överallt är hur entusiastiska alla är, hur alla har känslan av att göra något riktigt stort.

För det gör vi. Vi gör något riktigt stort. Vi bygger om, tillsammans. Vi bygger om till kunskapssamhället. Sverige, Europa och världen, i den ordningen.

Samtidigt är vi det öppna samhällets sista försvarslinje. Hela världen tittar på oss. När jag håller keynotes på IT-mässor i San Francisco, på andra sidan planeten, så känner hälften av publiken till det svenska Piratpartiet. Men inget annat svenskt politiskt parti. Inget annat europeiskt heller. Varje gång det är en story om svenska Piratpartiet, så sprider det sig som en löpeld på Twitter, Facebook, Digg och andra sociala medier.

Det svenska Piratpartiet är känt i hela världen i nya medier och på nätet. Vi bygger om, vi skriver historia, och det gör vi tillsammans, med våra egna händer. Piratpartiet är inte bara en medborgarrättsrörelse. Vi är också en medborgarrörelse. Vi har bara växt genom att vänner har pratat med vänner, människor med kollegor, släkt och vänner, en människa i taget, ett möte i taget. På det sättet har vi växt till att vara över fyrtiotusen personer i den här medborgarrättsrörelsen.

Ansvaret vi behöver ta är tungt, men vi är beredda att ta det. Vi behöver säkra medborgarrätterna och börja bygga om lagstiftningen för kunskapssamhället. Vi behöver utbilda dagens politiker i hur deltagarkulturen fungerar. Vi behöver förklara för dagens makthavare varför Internet inte är någon leksak, utan en medborgarvital infrastruktur. Vi är beredda att ta det ansvar, som både svenska medborgare och resten av världen ser till oss för att ta.

För det stoppar inte. Vi har redan sett många lagförslag som helt överstyr kränker medborgarrätten. När som helst läggs ett nytt fram om att logga alla mail och SMS vi skickar, alla telefonsamtal vi ringer, och att göra våra mobiltelefoner till statliga spårsändare. Propositionen väntas i juni, så råtexten bör bli tillgänglig vilken dag som helst.

Piratpartiet behövs. Vi ska, kan och behöver bygga om Sverige, Europa och resten av världen, i den ordningen.
- Rick Falkvinge, Piratpartiet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0